Главная страница Care sunt simptomele de infecție a urechii? - 11 Octombrie 2016
Главная » 2016 » Octombrie » 11 » Care sunt simptomele de infecție a urechii?
7:56 AM
Care sunt simptomele de infecție a urechii?

Care sunt simptomele de infecție a urechii?

Urechea umana este un organ complex, care este responsabil pentru percepția, înțelegerea sunetului și a echilibrului (pentru că urechea umană este aparatului vestibular).

Prin urmare, unele boli ale urechii duce la dezorientare, tulburări ale funcției motorii.

Urechea este o structură complexă , care este format din canalul auditiv extern și atriului .

Un aparat auditiv include o ureche internă și de mijloc. Funcția urechii medii și externe este de a colecta și de a efectua sunetele.

Urechea interna are doua tipuri de receptori, responsabili pentru orientarea în spațiu și percepția sunetului.

In zilele noastre, există o multitudine de boli ale urechii, și, din păcate, acestea sunt foarte frecvente și variate.

Medicilor specialiști distinge:

  1. non-inflamatorii;
  2.  inflamator;
  3. boli fungice ale urechii;
  4. boli traumatice (acestea au de obicei sportivi).

1. Bolile non-inflamatorii

Boli non-inflamatorii ale aparat auditiv sunt destul de comune, care este însoțită de simptome neplăcute și senzații. Există câteva motive care se produce boli non-inflamatorii ale urechilor: boala Meniere , care afecteaza urechea interna. Principalele simptome ale acestei boli sunt: greață și vărsături, crize de amețeală și tinitus. Pentru aceasta boala este in mod caracteristic o creștere a volumului de lichid în urechea internă. Acumularea de lichid pune presiune asupra celulelor care controleaza procesele vestibular. Aceste simptome ale urechilor pot fi eliminate, dar complicația cum ar fi pierderea auzului progresiva este inevitabilă pentru a elimina.

Ateroscleroza este o boala genetica care afecteaza osul capsulei urechii. Aceasta boala poate deveni un provocator de pierdere a auzului.

Nevrita este , de asemenea , boala destul de comuna a urechilor. Aceasta boala duce la pierderea permanentă a auzului. Acest simptom este considerat a fi una dintre cele mai periculoase.

În ceea ce privește tratamentul bolilor bolilor non-inflamatorii, aceasta poate fi realizată datorită unor tehnici moderne si tehnologii cu ajutorul ultrasunetelor, cu laser, endoscopie, unde radio și prin criogenie. Medicinii moderne ajută chiar și la acei pacienți, care au fost complet surd la momentul bolii.

2. bolile inflamatorii ale aparatului auditiv

procese inflamatorii, cum ar fi otoscleroză, otita și labirintita sunt cele mai frecvente cauze de boli ale urechilor. Bolile urechii sunt adesea consecințele infecțioase virale.

Otita este cea mai frecventa boala inflamatorie a urechii. Aceasta boala se poate manifesta sub forma unui furuncul (un abces într - o anumită zonă a corpului) și poate implica întregul ajutor audiere în procesul patologic. Otita poate fi acută sau cronică. Dacă tratamentul bolilor de urechi este pornit imediat, procesul inflamator va fi eliminat destul de repede. Într -o astfel de situație otita nu poate deveni cronica. Dar , în cazul în care pacienții de auto-medicate, boala poate aduce complicații grave, tratamentul care este întârziată. In astfel de cazuri, boala urechilor devine adesea cronică.

Pruritul și durere în canalul urechii sunt primele simptome ale bolilor inflamatorii. Uneori, boala este insotita de pierderea auzului. Această boală inflamatorie gravă a proceselor roșeață și supurație urechii.

Inflamația urechii medii are astfel de simptome clinice ca temperatura ridicata si afectarea auzului. In plus, pacientii au dureri puternice de fotografiere în urechi.

În cazul în care pacientul are o otită purulentă, acesta poate primi un alt simptom neplăcut al bolii - purulente-spotting. Nu ignora tratamentul acestei boli, deoarece aceasta poate provoca o forma cronica a bolii si deteriorarea membranei timpanice.

Acolo sunt simptomele de boli ale urechii, atunci când în procesul patologic implică urechea interna: pacienții nu se poate fixa privirea la un loc, pierderea auzului rapidă și amețeli.

Otită urechii externe merge foarte des la inflamarea urechii medii. De asemenea, este posibilă dezvoltarea labirintita (de obicei, atunci când pacientul întârzie tratamentul bolilor de urechi). In cazuri deosebit de grave, procesul inflamator in ureche poate duce la meningita, abces cerebral si septicemie.

În ceea ce privește otita acută, apare ca rezultat al pătrunderii germenilor nocivi în urechea medie din nas. Dacă tratamentul acestei boli nu este corect, atunci există un risc de paralizie a nervului facial și surditate.

Este strict interzis să se auto-medicate, dacă aveți primele simptome ale bolilor inflamatorii ale urechii. Ar trebui să se consulte imediat cu Otolaringolog dumneavoastră, care va fi capabil de a diagnostica, determina stadiul bolii și prescrie un tratament adecvat.

3. Bolile fungice

Boli ale urechii pot fi cauzate de infecții fungice. Agentul etiologic al majorității bolilor fungice ale urechilor este o ciupercă condițional-patogene. Astfel de boli sunt destul de grave și poate provoca apariția sepsisului. Dezvolta de obicei otomycosis ca urmare a unor traume si dupa interventia chirurgicala.

boli fungice ale urechii sunt însoțite de următoarele semne clinice: mâncărime constantă, zgomot, scurgeri și disconfort în urechea afectată. În funcție de tipul de ciuperci, agentul patogen și organul afectat, boala va avea diferite simptome si intensitate. Ciuperca se poate infecta atât urechea externă și medie și interioare.

În ceea ce privește bolile fungice cronice, acestea necesită un tratament pe termen lung. Bolile fungice ale urechii apar adesea din cauza imunității slabe, diferite boli cronice și tulburări metabolice. Din infecții fungice pot suferi persoanele care au diabet de zahăr. De aceea, înainte de tratamentul bolilor medicului urechilor determină cauza principală a acestei patologii, ca urmare a dezvolta tacticile corecte de tratament.

Este imposibil de a diagnostica bolile fungice ale urechii, fără a vizita medici. Așa că, atunci când pacientul are primele simptome ale oricărui proces patologic asociat cu urechea, el trebuie să contacteze imediat cu un otolaringolog profesionist pentru a diagnostica si prescrie un tratament eficient.

 

4. Tulburări post-traumatic

boala traumatică constituie 35-70% din toate leziunile traumatice.  

La tulburările traumatice vom include: deteriorarea atriului cu lovituri, mușcături; corpuri străine în canalul auditiv, etc.

În funcție de tipul de prejudiciu pacientul poate avea o varietate de simptome: pierderea auzului; sângerare din ureche, tulburarea funcției vestibulare; afectare a nervului facial.

Tratamentul leziunilor ale auzului depinde de cauzele problemei și, desigur, ar trebui sa mergi la un specialist.

O condiție care are loc de la ignorarea simptomelor patologice ale urechilor, pot afecta starea de sănătate a unei persoane, calea normală de viață și, din păcate, el sau ea poate mort.

Masurile preventive

Prevenirea bolilor de urechi (în special boli inflamatorii), este o igienă atentă a urechii și de igienă personală, tratamentul adecvat și precoce a bolilor altor organe (în special, nas, gât, sinusuri), "lupta" împotriva infecțiilor cronice și a hipertrofia cornetelor, iar în călirea organismului.

 

După cum vedeți, aceste boli periculoase pot provoca complicații.

Așa că am să vă reamintesc: dacă observați oricare dintre simptomele asociate cu dispozitivul auditiv, trebuie imediat și fără ezitare contactați medicul dumneavoastră, în scopul de a preveni complicații grave (meningită, sepsis a creierului, surditate, etc.), care poate duce la rezultate neașteptate.

Îmi doresc doar ca tu să fii sănătos și să nu se ocupe de aceste boli periculoase!

 

Sursa Articolului: https://ask.naij.com/health/what-are-the-symptoms-of-ear-infection-i27635.html

 

NOTĂ: Platforma traduce automat și în timp real folosind Google Translate și de aceea uneori traducerea este aproximativă sau chiar amuzantă. Totuși puteți găsi destule detalii lămuritoare în acest articol.

 

 

Категория: Despre ureche | Просмотров: 1861 | Добавил: Aparatul-Auditiv | Теги: Strzyga | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]